X hesabınızı silmeyi düşünüyorsanız sizi suçlayamam (sadece neyin bu kadar uzun sürdüğünü sorardım). Şeyler vahşi şu anda orada ve istikrar kesinlikle ufukta görünmüyor. Ancak nükleer seçeneği tercih edip Elon Musk ve benzerlerine veda etmeden önce şunu düşünün: Olumsuz hesabınızı silmek: Sakın kalmayın, sadece daha güvenli bir şekilde ayrılın.
X hesabınızı silmek neden tehlikelidir?
X hesabınız için devre dışı bırakma işlemini başlattığınızda, hesabınızın, tweet'lerin ve diğerlerinin kalıcı olarak silinmesi 30 gün sürer. Ancak, bu 30 gün dolduğunda kullanıcı adınız adil bir oyundur. Sonuçta hesabınızı sildiniz ve bu nedenle isimle ilgili hak talebinden vazgeçtiniz. Artık “kişilere” veya en azından kullanılabilirliğini fark eden ilk kişiye geri dönüyor ve burada kullanıcı istediği sürece yeni bir hesapta kullanılabiliyor.
İnternetin doğası budur: Bir kullanıcı adını bırakın, başkası onu kapacaktır. Ama hafife alınacak bir şey değil. Elbette, internetteki çizgi roman filmleriyle ilgili kavga ettiğiniz günler artık geride kaldığı için, hiç kimsenin “MarvelRocksDCSucks2012” adlı yenilik hesabınızı devralmak istemesinin bir önemi yok. Ancak X tanıtıcınız gerçek adınızsa sorun potansiyeli artar.
Açıkçası, bu konu en çok kamuya açık kişilere sahip olanlar için acildir. X hesabınızı silerseniz ve birisi kullanıcı adınızı devralırsa, o kişi tweet atabilir sanki onlar senmişsin gibi. Daha da kötüsü, X Premium ile kendilerini mavi onay işaretiyle “doğrulama” potansiyeline sahipler. Ortalama bir X kullanıcısına göre, hesabın yeni sahibi ne yayınlıyor olursa olsun, bu hesaptaki tweetler sizden geliyormuş gibi görünecektir. “DC sinemadır” eklenebilir senin marka.
Ancak bu potansiyel taklit konusunda endişelenmek için ünlü veya yüksek profilli biri olmanıza gerek yok. İyisiyle kötüsüyle kimliklerimiz bugünlerde sosyal medyaya bağlı. Adınız çevrimiçi olarak arandığında, insanlar bu X hesabını ve “adınız” altında tweet atmış olabilecekleri her şeyi bulacaktır.
Bu yeterince kötü olsa da hayatınızdaki önemli fırsatları etkileyebilir. Üniversiteye kabul edilenlerden iş arayanlara kadar herkes, başvurduğunuz şeye uygun olup olmadığınızı değerlendirmek için internette dijital ayak izinizi araştırıyor. O X hesabının size ait olup olmadığını araştırmaya zaman ayırmayacaklar: O tweetleri sizinle ilişkilendirecekler. O halde yapılacak en iyi şey, hesabınızı tamamen silmeden terk etmektir.
X'ten güvenli bir şekilde nasıl ayrılırsınız?
İlk adım tüm gönderilerinizi silmektir. Zaten bu, X'in resmi “devre dışı bırakma” düğmesine bastıktan 30 gün sonra otomatik olarak gerçekleşecektir, dolayısıyla bunu kendi başınıza yapmanız da farklı değildir. Ücretsiz seçenek, gönderilerinizi tek tek gözden geçirip silmektir. Ancak hesabınızı ne kadar süredir kullandığınıza ve ne kadar aktif olduğunuza bağlı olarak bu işlem uzun zaman alabilir.
Bunun yerine, uygun şekilde adlandırılan Tweet Silici veya Tweeti Sil gibi bir silme hizmeti kullanabilirsiniz. Bu hizmetlerden biriyle X kimlik bilgilerinizle oturum açabilirsiniz; hizmet, hesabınızı temizleyecektir. Beğenileri bile siliyorlar, ancak beğeniler özel hale geldiğinden beri bu o kadar da gerekli değil. Bu hizmetlerden bazıları, isterseniz silinen gönderilerinizi arşivlemenize ve kaydetmenize olanak tanır, ancak isterseniz X'in kendisi aracılığıyla hesabınızın bir arşivini de indirebilirsiniz.
Bununla birlikte, X'in ücretsiz API'sini ortadan kaldırmasından bu yana bu hizmetler maliyetli oluyor. Örneğin Tweet Silici ayda 4,99 dolardan başlıyor, bu da ayda 3.000 gönderiden kurtulmanıza olanak tanıyor, Tweet Silici ise ayda 5,99 dolardan başlıyor. Ayrıca X hesabınızı bu hizmetlere bağlamanız gerekiyor, bu da oldukça fazla veri aktaracağınız anlamına geliyor. Mümkün olan en özel (ve ücretsiz) seçeneği istiyorsanız gönderilerinizi elle silin.
Gönderileriniz (ve beğenileriniz) halledildikten sonra dükkanı kapatmanın zamanı geldi. Şuraya giderek başlayın: Ayarlar ve gizlilik > Gizlilik ve güvenlik > Hedef kitle ve etiketlemeardından seçin “Gönderilerinizi koruyun.” Hesabınızda beğeniler gibi halka açık herhangi bir bilgi kaldıysa hesabı özelleştirmek, takipçi olmayanların görmesini engelleyecektir.
Ardından profilinize gidin ve ardından Profili düzenlebiyografinizdeki tüm kişisel bilgileri silmek ve profil resminizi başka herhangi bir şeyle değiştirmek için. Son olarak şifrenizi tahmin edilmesi imkansız bir şifreyle değiştirin. Kapınızı kilitlemenin ve anahtarı atmanın dijital versiyonudur.

Bir yanıt yazın