WhatsApp'ın rakibi
Signal büyük bir güncelleme alıyor; bu, kullanıcılar için değişiyor
13 Nisan 2026 – 15:24Okuma süresi: 2 dakika

Signal, genişletilmiş grup çağrısı, daha iyi organizasyon ve yeni masaüstü özellikleriyle büyük bir güncelleme alıyor. Bir genel bakış.
WhatsApp'ın rakibi Signal, messenger'ı için kapsamlı bir güncelleme yayınladı. Yeni sürüm, Android, iOS ve masaüstü uygulamasına önemli ölçüde daha büyük grup çağrıları ve grup sohbetlerini organize etmeye yönelik yeni bir işlev de dahil olmak üzere çeşitli iyileştirmeler getiriyor.
Signal Vakfı'nın bildirdiği gibi, mesajlaşma uygulaması gelecekte 75'e kadar katılımcıyla sesli ve görüntülü görüşmelere izin verecek. Karşılaştırma için: Rakibi WhatsApp'ta üst sınır şu anda 32 kişidir.
İşlev öncelikli olarak ekip toplantılarına, kulüp toplantılarına veya daha büyük topluluklara yöneliktir. Messenger aracılığıyla yapılan tüm görüşmelerde olduğu gibi, birden fazla katılımcının olduğu aramalar da uçtan uca şifreli kalır.
Signal ayrıca sözde üye etiketlerini de tanıtıyor. Bunlar, kullanıcıların grup sohbetlerindeki profillerine diğer üyelerin görebileceği kısa bir açıklama eklemesine olanak tanır. Bu, grup içinde kimin hangi role veya işleve sahip olduğunu bir bakışta görebileceğiniz anlamına gelir.
Etiketler metin ve emoji içerebilir. Bu işlev özellikle tüm üyelerin birbirini kişisel olarak tanımadığı çalışma grupları, mahalle sohbetleri veya kulüpler gibi daha büyük gruplarda kullanışlıdır.
Signal aynı zamanda masaüstü uygulamasının kullanılabilirliğini de genişletiyor: Program artık Microsoft Store'da da mevcut. Daha önce Windows kullanıcıları uygulamayı yalnızca Signal web sitesi üzerinden indirebiliyordu. Kurulumdan sonra Signal Desktop akıllı telefondaki mevcut hesaba bağlanabilir.
Ayrıca yeni: Tek seferlik görüntüleme için fotoğraf ve videolar artık masaüstünden de gönderilebiliyor. Şimdiye kadar bu tür medyaları bir bilgisayara almak, ancak yalnızca akıllı telefon aracılığıyla göndermek zaten mümkündü. Tek seferlik görüntüleme ortamı, alıcı onu açtıktan sonra otomatik olarak kaybolur.

Bir yanıt yazın